Double R Racing se dohodl s Ayrtonem Simmonsem

24. 03. 2020 12:09:19
Závodní tým Double R Racing podepsal nového pilota v šampionátu EuroFormula Open. Novou akvizicí je osmnáctiletý Ayrton Simmons, který přichází z britských formulí. Ayrton má britské a španělské občanství.

Ayrton, celým jménem Ayrton Miguel Simmons Fernandez, se narodil britskému otci a španělské matce. Dětství strávil v Madridu, proto nepřekvapí, že jeho idolem je dvojnásobný mistr světa F1 Fernando Alonso. Rodák z Eppingu v britském hrabství Essex dosud působil převážně na domácí scéně. V monopostech debutoval v roce 2016 v britské Formuli 4. S vozem Mygale M14-F4 odjel za tým TRS Arden dvacet čtyři závodů. Jednou se postavil na stupně vítězů a nasbíral celkem 82 bodů. V konečném hodnocení obsadil solidní jedenácté místo. Následující rok pokračoval ve stejné stáji i ve stejném šampionátu. Dokázal vyhrát prostřední závod úvodního klání v Brands Hatch a na „bednu“ se postavil ještě pětkrát. Zajel dvě nejrychlejší kola a celkově obsadil sedmou pozici. Celý šampionát byl poznamenán hrůzostrašnou havárií Billyho Mongera v Donington Parku, při které Angličan přišel o obě nohy.

Titul v „ef čtyřkách“ se Ayrton pokusil vybojovat ve své třetí sezoně. Vybral si pro tento účel domácí organizaci JHR Developments. Útok na titul zahájil vítězstvím v prvním závodě roku na oblíbené trati v Brands Hatch. Celý rok se přetahoval o primát s Kiernem Jewissem, ale nakonec musel sklonit hlavu a bral stříbrnou pozici. Během roku 2018 se objevil i v osmi závodech britské Formule 3 za tým Chris Dittman Racing.

V loňském roce se už naplno věnoval britskému mistrovství Formule 3, opět se stájí Chrise Dittmana. V průběhu sezony vyhrál devátý závod na okruhu Silverstone, patnáctý závod v belgickém Spa a dvacátý první závod opět na Silverstone. Kromě tří výher se ještě sedmkrát postavil na pódium, získal tři pole position a zajel pět nejrychlejších kol. Celkově nasbíral 450 bodů a v konečném hodnocení se před něj dostal jen vítězný Francouz Clément Novalak a Brit Johnathan Hoggard. Velký soupeř z Formule 4 Kiern Jewiss skončil až čtvrtý. V roce 2019 také poprvé opustil ostrovy a se stájí Pinnacle Motorsport odjel šest závodů asijské Formule 3.

Pro tuto sezonu se rozhodl okusit evropské okruhy a upsal se v šampionátu EuroFormula Open stáji Double R Racing. Britský tým byl založen v roce 2004 pilotem F1 Kimi Raikkonenem a jeho závodním manažerem Steve Robertsonem, bývalým jezdcem Formule 3. Stáj původně vystupovala pod názvem Raikkonen Robertston Racing, ale z praktických důvodů byl název zkrácen na Double R Racing. Šéfem týmu byl jmenován Anthony "Boyo" Hieatt. Britská organizace se letos angažuje na ostrovech v šampionátech Formule 3 a Formule 4. Pokračuje také v EuroFormula Open. Loni v této sérii obsadila bronzovou pozici za týmem Motopark a Carlin Motorsport. Jejich jezdec Linus Lundqvist skončil v konečném pořadí na pátém místě a mezi nováčky byl druhý za Liamem Lawsonem. Druhý pilot Jack Doohan obsadil jedenáctou pozici. Oba jezdci byli nováčky série. Na nováčka tým vsadil i letos, od Simmonse si hodně slibuje. Jméno druhého pilota zatím závodní stáj neuvedla.

Autor: Jan Tomášek | úterý 24.3.2020 12:09 | karma článku: 0.00 | přečteno: 35x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 43 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.21 | Přečteno: 326 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 1 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 35

Vítejte na mém blogu zaměřeném na automobilové závody, konkrétně formule. Věnuje se převážně juniorským šampionátům, ale nevyhne se ani Formuli 1 nebo IndyCar. A proto čtěte, sdílejte, diskutujte a hlavně se dobře bavte!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...